Make your own free website on Tripod.com

POSTUPAK U STUDIJU

Sva oprema koja se koristi kod nas sterilise se u autoklavu ili suvom sterilizatoru. Pre toga se vrsi njena hemijska dezinfekcija ili sterilizacija sredstvima koja se koriste u bolnicama za istu namenu. Oprema koja se ne sterilise je za jednokratnu upotrebu i baca se posle koriscenja. Radne povrsine, sprej-flase, ispravljac, nasloni za ruke i noge  prilikom procesa  tetoviranja i pirsinga su zasticenje najlonskim pokrivkama koje se posle upotrebe bacaju. Igle, tube i vrhovi se ciste najpre u ultrazvucnim kadicama, kako bi se odstranile i najsitnije cestice prljavstine, pa se tek onda sterilisu.Podovi i ostali delovi prostorije dezinfikuju se sveze pripremljenim rastvorom natrijum hipohlorita.Sve boje koje se koriste su testirane na TESTEX i CTL institutima i ne sadrze stetne AZO pigmente, sto potvrdjuju i sledeci sertifikati:

- sertifikat1

- sertifikat2

Na slikama je oprema iz naseg studija.

     

Ultrazvucna kadica1    Ultrazvucna kadica2    Suvi sterilizator         Autoklav

Kada klijent izabere sliku (ili nekoliko slika) koju hoce raditi, fotografise se njegovo telo digitalnom kamerom i montira se izabrana tetovaza na tu fotografiju  kako bi klijent mogao da vidi kako ce mu odabrani motiv stajati, ili da se odluci za jednu od nekoliko tetovaza koje je odabrao. Primere mozete videti na slikama dole.

 

 

Na kraju kada klijent bude siguran koju tetovazu hoce da uradi, pristupa se kompjuterskoj izradi preslikaca. Zatim se koza obrije ako je potrebno, dezinfikuje se, preslikaju se konture i pristupa se izradi tattoo-a.

Na kraju, klijent dobija detaljno uputstvo za tretiranje tetovaze ili pirsinga.